Radovi na Kromolju i Poljinama

Izgradnja cjevovoda i ugradnja hidrofleks postrojenja

U toku su radovi na polaganju novog cjevovoda koji će snabdijevati 90 domaćinstava naselja Kromolj i Poljine.

Uporedo sa novim cjevovodom planirana je izgradnja hidrofleks postrojenja sa jačim pumpama za vodu čime će na ovom području općine Centar biti obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje.

 

Općina Centar finansira izgradnju cjevovoda u iznosu od 53.000 KM, dok je za novo hidrofleks postrojenje iz budžeta izdvojila dodatnih 50.000 KM. Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, koji je implementator i nadzor ovog projekta, snosi troškove izrade glavnog projekta, te radova i priključaka.

 

–Sa realizacijom ovog projekta 52 domaćinstva će dobiti vodu koju ranije nisu imali, dok će za 38 domaćinstava na Kromolju i Poljinama biti poboljšano vodosnabdijevanje. Općina Centar, osim finansiranja ovih stavki, u projektu je također obezbijedila i sva potrebna odobrenja kako bi projekat nakon realizacije bio uveden u zvaničan sistem gradskog vodosnabdijevanja, kojim bi upravljalo KJKP „Vodovod i kanalizacija“, objasnila je Đenita Bogunić-Kešelj, šefica Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.