NOVO IZNENAĐENJE ZA NAŠE NAJMLAĐE IZ JU CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, ponovo sprema jedno magično umjetničko putovanje za naše najmlađe u formi video emisije sa gostima i prijateljima.

Centar kulture i mladih ove godine u saradnji sa Gradskom službom za obrazovanje, kulturu, sport i Malim ambasadorima Sarajeva organizovat će online dječiji program povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva pod nazivom „Sarajevo vas zove”.

 

Zbog epidemiološke situacije u našem gradu, kompletan program biće organizovan u formi video emisije, koja će se premijerno emitovati u utorak, 6. aprila od 18 sati putem YouTube i Facebook kanala Grada Sarajeva, JU Centar kulture i mladih te Malih ambasadora Sarajeva. Od sadržaja koji će biti emitovani izdvajamo nastupe vrhunskih animatora iz „Party Time BiH“ tima sa mnogobrojnim mađioničarskim čarolijama, klovnovima i maskotama superjunaka, zatim Mirsada Abdagića Kiketa, Mravka Travka i Latifa Močevića, umjetničke škole Centra kulture i mladih, Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Tatu i Kiru, spotove o gradu Sarajevu, Dječijoj nedjelji, himnu KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, obilazak grada i njegovih znamenitosti sa Malim ambasadorima Sarajeva, uz voditelje kompletnog programa Monu Muratović i Tarika Džinića.

 

U ovom nepredvidivom i zatvorenom vremenu mislimo na naše najmlađe nastojeći ih zabaviti, edukovati, nasmijati te im pokazati koliko su nam istinski važni, poručuju iz Centa kulture i mladih.