Općina Centar finansira obnovu Tepebašine ulice

Tokom ove građevinske sezone planirana je sanacija Tepebašine ulice u centru grada (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 158.550 KM je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
Za izvođenje radova je odabrana građevinska firma  „Grakop“ iz Kiseljaka, u čije ime je direktor preduzeća Senad Sejdić potpisao ugovor za izvođenje radova sanacije Tepebašine ulice.

 

Nadležna Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je uputila dopis Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ sa upitom o stanju njihove infrastrukturne mreže u ovoj ulici, što je glavni preduslov za početak radova.

 

Prema predmjeru i predračunu radova kojeg je dostavila pomenuta građevinska firma, u okviru pripremnih radova biće uklonjeno gotovo 415 metara oštećenih ivičnjaka, dok će tokom zemljanih radova biti mašinski uklonjen stari asfalt i podloga umjesto koje će biti postavljena nova. Nakon ovoga planirana je ugradnja novog tamponskog sloja. Novi betonski ivičnjaci biće postavljeni u narednoj fazi projekta i to 452 metra takozvanih spuštenih ivičnjaka zbog omogućavanja pristupa motornih vozila do garaža i prilaza stambenim objektima, te 95 metara standardnih ivičnjaka. Na kraju će biti postavljeno 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza.