Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za boračku populaciju u 2021. godini

Općina Centar Sarajevo je i ove godine raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći s ciljem ublažavanja teškog ekonomsko-socijalnog položaja pripadnika boračke populacije. Javni poziv ostaje otvoren tokom cijele godine.

Javni poziv i obrazac za prijavu sa spiskom potrebne dokumentacije objavljen je na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Konkursi i oglasi (Stalni javni pozivi), a dostupan je i na info pultu Općine Centar, Mis Irbina 1.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju borci, ratni vojni invalidi i članovi njihovih porodica, članovi porodica šehida i poginulih i nestalih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida, organizatori otpora, veterani, nosioci najviših ratnih priznanja, te članovi porodica umrlih demobilisanih boraca  koji imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva i da ispunjavaju kriterije utvrđene Odlukom o kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji.

Finansijska sredstva za jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji raspoređuje Komisija Općinskog vijeća Centar za boračka pitanja, prema usvojenim kriterijima.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se na protokolu Općine Centar, svakim radnim danom od 7.30 do 15 sati, ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo – Služba za boračko invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za boračko invalidsku zaštitu, Mis Irbina 1.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odsjeku za boračko-invalidsku zaštitu, soba 24/prizemlje ili na broj telefona 033/562-454.