Mandić i Đozo uručili pobjedničke pehare najboljim teniserima Bosne i Hercegovine

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo prisustvovali su danas finalnim teniskim mečevima za dječake i djevojčice u okviru Zimskog državnog prvenstva Bosne i Hercegovine do 14 godina.

Općina Centar je, na molbu Teniskog saveza BiH, obezbijedila održavanje prvenstva na teniskim terenima kojima upravlja JU Centar za sport i rekreaciju.

 

Čestitajući državnim prvacima Lani Petković i Afanu Nekoviću načelnik Mandić je poručio da će Općina Centar još snažnije podržati sportiste u Bosni i Hercegovini.

 

-Veoma me raduje što smo bili u prilici da pomognemo i molbu Teniskog saveza smo sa zadovoljstvom uvažili. Gledajući završne mečeve uvjerio sam se da je budućnost tenisa u Bosni i Hercegovini i više nego perspektivna. Čestitam pobjednicima, ali i svim učesnicima prvenstva, a ovim putem najavljujem da ćemo kao lokalna zajednica učiniti još veće napore kako bi pomogli mladim teniserima, prije svega kroz kvalitetniju infrastrukturu, a nakon toga i kroz veći broj projekata namijenjenih mladim ljudima i njihovom nastojanju da postanu vrhunski sportisti, naglasio je načelnik Mandić. 

 

Da podsjetimo, Općina Centar je i za naredni vikend obezbijedila terene kada će se održati Zimsko tenisko prvenstvo u kategoriji do 12 godina.