Preduzeću „Pokop“ uručena specijalizovana mašina

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“ Goran Cerić potpisali su ugovor o davanju na korištenje specijalizovane mašine za iskop grobnih mjesta.

Općina Centar je za svoja sredstva nabavila ovu mašinu koja će biti velika pomoć s obzirom da su prve mašine ove vrste nabavljene prije 30 godina.

 

-Naše preduzeće je poslalo zahtjev sa tačnim specifikacijama Općini Centar za nabavku ove mašine. Zahvaljujući razumijevanju načelnika Ajnadžića nabavljena je mašina za iskop grobnih mjesta od najboljeg proizvođača ovakve vrste mašina na svijetu. Nije ovo prva pomoć koju smo dobili od Općine Centar koja je kao jedinica lokalne samouprave ulagala u ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini, te nam je pomogla prilikom uređenja mrtvačnice na groblju Bare, kao i za uređenje platoa ispred kapele na ovom gradskom groblju, objasnio je Asmir Hodžić, izvršni direktor KJKP „Pokop“. 

 

Projekat ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini, koji je obuhvatio groblja „Lav“, „Sveti arhanđeli Georgije i Gavrilo“, „Sveti Mihovil“, „Sveti Josip“ i „Sveti Marko“, te Bare je podrazumijevao sadnju 8.372 sadnica koje simbolizuju broj nevinih žrtava  genocida u Srebrenici, počinjenog 1995. godine. Za projekt uređenja mrtvačnice Općina Centar je izdvojila 33.000 KM. Za sanaciju platoa ispred kapele na gradskom groblju Bare iz općinskog budžeta je izdvojeno 75.000 KM.