Centru za sport i rekreaciju uručena nova oprema za održavanje zelenih površina i ciciban igrališta

Nakon provedene procedure javnih nabavki, Općina Centar je uručila radnu opremu za potrebe Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.

Ovom prilikom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa direktoricom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Sabinom Špago potpisao ugovor o davanju na korištenje dva električna mopeda te radnih mašina i opreme koji će biti korišteni za održavanje igrališta i uređenje zelenih površina u Centru.

 

–Zahvaljujući razumijevanju načelnika Ajnadžića i Općine Centar sva nabavljena nova oprema će biti od velike pomoći u održavanju manjih zelenih površina i gradskog parka na Betaniji, te ciciban igrališta i sportskih terena. Dva nova mopeda imaju ugrađene kutije za alat tako da će biti korisni prilikom popravki mobilijara na igralištima. Što se tiče alata i opreme poput trimera, makaza za živu ogradu, kosilica, aku pila, bušilica..., najviše će nam koristiti, između ostalog, prilikom održavanja gradskog parka na Betaniji. Naši uposlenici na održavanju svakodnevno obilaze i čiste ovaj park, te brinu o mobilijaru i zelenilu, objasnila je direktorica Špago.

 

Općina Centar, kao osnivač ove javne ustanove, je početkom ove godine donirala i mašinu u vrijednosti od 70.000 KM za održavanje travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase, dva vozila za prevoz tereta i ljudi, četiri male kosilice za održavanje manjih zelenih površina, pet trimera i ostali alat neophodan za nesmetan rad.