OKONČAN JOŠ JEDAN ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I GRADA SARAJEVA

Završena sanacija tunela na Ciglanama

Prolaskom prvih automobila danas je ozvaničen završetak radova na sanaciji tunela na Ciglanama.

Ovom činu su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić te vijećnik Velika Katica.

 

Tokom radova, koji su započeli krajem augusta ove godine na osnovu potpisanog sporazuma o finansiranju i realizaciji ovog projekta, postavljena je nova LED rasvjeta, obojeni su zidovi tunela te su zatvoreni svi otvori u tunelu. Također je obnovljena horizontalna i vertikalna signalizacija. Kompletan projekat je koštao 200.000 KM, sredstva koja su popola obezbijeđena iz budžeta Općine Centar i Grada Sarajeva.

 

–Ovo je odličan primjer saradnje Općine Centar i Gradske uprave. Sa ovim potezom i izdvajanjem budžetskih sredstava u visini od po 100.000 KM dobili smo zasigurno novu vrijednost u cestovnoj infrastrukturi koja je ovom gradu i ovim građanima jako potrebna. Naravno  na ovome nećemo stati i nastavljamo dalje sa ovim projektom. Građani će kada budu počeli koristiti ovaj tunel prepoznati koliko je sada bolje rješenje u odnosu na prethodno stanje. Mi smo motivirani da nastavimo i sa projektima izgradnje Nulte i Prve transverzale i izmještanje Alipašine ulice te sa izgradnjom kružnog toka na Šipu, objasnio je Ajnadžić.

 

Grad Sarajevo, kao nosilac projekta, je proveo proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova. Naredna faza ovog projekta je obnova i drugog tunela, što je najavio i gradonačelnik Skaka.

 

-Vjerujem da ćemo uskoro, tačnije početkom naredne sedmice, potpisati drugi sporazum o finansiranju i realizaciji druge faze ovog projekta, odnosno rekonstrukciju drugog tunela na Ciglanama kojeg ćemo naredne godine staviti u funkciju, istakao je Skaka.

 

U ime Općine Centar danas je također prisustvovao i pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.