Park preko puta Predsjedništva BiH poprimio novi izgled

U toku jučerašnjeg dana radnici građevinske firme Bucomerc d.o.o. Kiseljak okončali su radove na sanaciji pješačkih staza u parku preko puta Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Naime, na osnovu ugovora koji je potpisan između Općine Centar kao investitora i građevinske firme Bucomerc d.o.o. Kiseljak, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, na navedenom lokalitetu izvršena je potpuna sanacija pješačkih staza na površini od 1550 metara kvadratnih, a preostaje još da se prostor oko staza hortikulturno uredi te da se rasvjeta u parku pojača.

 

Vrijednost projekta iznosi oko 116.000 maraka, a projekat je u cjelosti finansirala Općina Centar. Za nadzor projekta angažovana je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

U toku jučerašnjeg dana lokalitet je obišao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem i saradnicima.

 

-Zadovoljstvo mi je što je ovaj prostor poprimio novi izgled, kakav mu i priliči. Naša namjera je bila urediti prostor u kojem naši sugrađani rado provode svoje slobodno vrijeme. Sa uređenjem zelenih površina ćemo nastaviti i ubuduće, kazao je Ajnadžić.