Nastavak podrške sportistima i istaknutim mladim učenicima za ostvarene rezultate

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić ugostio uspješne sportiste i istaknute mlade učenike.

Istaknutim sportistima i učenicima su uručena finansijska sredstva kao znak pažnje za rezultate koje su postigli.

 

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica snažno podržava uspjeh mladih ljudi i istaknutih sportista te da će takva praksa biti nastavljena i ubuduće.

 

–Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja, konferencija, seminara, na kojima ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate, naglasio je Ajnadžić.

 

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za sufinansiranje odlaska sportista na internacionalna takmičenja, zatim za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje uspješnih pojedinaca, te za dodjelu sredstava iz granta mobilnost mladih Općine Centar Sarajevo. Navedeni javni pozivi objavljeni su na web stranici Općine Centar i ostaju otvoreni tokom cijele godine, odnosno do utroška sredstava za pomenutu namjenu.

 

Sportisti koji su dobili finansijsku podršku Općine Centar su Ena Petrić za osvojeno drugo mjesto na atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u disciplini bacanja kladiva, Dževad Pandžić za izboreno učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, Lamiya Hadžiahmetović za osvojeno drugo mjesto na državnom prvenstvu u sportskom plesu u konkurenciji juniora, kategorija latinoamerički plesovi i standardni plesovi. Podršku su dobili i učenik Druge gimnazije Admir Zatega za osvojeno prvo mjesto iz informatike na državnom takmičenju i Fatih Žgalj za osvojeno drugo mjesto na Evropskoj olimpijadi iz geografije.

 

Nagrađeni sportisti i učenici su izrazili zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali njihove uspjehe i dobre rezultate.