Održan 1. Memorijalni malonogometni turnir boraca Zlatišta

U organizaciji Općine Centar, u nedjelju je, na sportskom igralištu na Soukbunaru organizovan 1. Memorijalni malonogometni turnir boraca Zlatišta.

Učešće na turniru je uzelo osam ekipa, a pobjedu je u finalnoj utakmici odnijela ekipa Hegrama, koja je protiv domaćina, ekipe Soukbunara, slavila sa 8:6.

 

Bronzana medalja pripala je timu MNK Dia BiH.

 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Edis Mršo (Soukbunar), najbolji strijelac je Muanis Duvnjak (Hegram), dok je titula najboljeg golmana pripala Adisu Zulčiću (MNK Dia BiH).

 

Nagrade drugoplasiranoj, odnosno trećeplasiranoj ekipi su dodijelili direktorica Centra za sport i rekreaciju (CSR) Sabina Špago i Muhamed Alaim.

 

Pobjednički pehar ekipi Hegrama su uručili načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Savjeta MZ Soukbunar Eso Tucaković.

 

Načelnik Ajnadžić, kojem je Gradski Futsal Club Sarajevo, u znak zahvalnosti, uručio dres i počasnu člansku karticu, iskazao je zadovoljstvo organizovanim turnirom, te čestitao pobjednicima i ostalim učesnicima.

 

-Ovo je dokaz da je sport pobijedio. Želim vam da i ubuduće osvajate medalje na turniru koji će postati tradicija, kazao je načelnik Ajnadžić, dodavši kako će Općina Centar i CSR uvijek podržavati dobre sportske susrete.

 

Dio novčanih nagrada koje su osvojile tri prvoplasirane ekipe bit će proslijeđen u humanitarne svrhe.