Otvoreno pismo načelnika Ajnadžića predsjedniku NS Predragu Kojoviću

Posljednja stipendija je isplaćena na žiro račun 4. septembra

Gostujući u emisiji „Polis“ 15. oktobra 2020. godine na Televiziji Kantona Sarajevo Predrag Kojović je iznio neistine, u kojima sam direktno prozvan zajedno sa institucijom na čijem sam čelu. Zbog istinitog informisanja javnosti, ali i zaštite integriteta državnih službenika i namještenika Općine Centar, upućujem otvoreno pismo predsjedniku Naše stranke:

-Općina Centar je posljednju stipendiju za školsku/akademsku 2019/2020 godinu isplatila 4. septembra 2020. godine. Dakle, Kojović je slagao da je dana 15. oktobra 2020. godine neko od stipendista bio u Općini Centar kako bi preuzeo stipendiju.

-Druga izrečena laž je da se stipendije isplaćuju ličnim dolaskom u Općinu Centar. Ova lokalna zajednica poštuje Zakon o trezoru u FBiH, te se isplata javnih sredstava, pa tako i stipendija vrši isključivo na žiro račune korisnika usluga koji je naznačen u ugovorima koji su stipendisti potpisali.

-Sljedeća laž je da je kredibilna osoba u koju Kojović „ima povjerenje“ uopće dobila obrazac za glasanje na predstojećim lokalnim izborima jer nijedna služba ne raspolaže takvom vrstom obrazaca. Obrasci svih službi su javni i usklađeni sa ISO standardom, te objavljeni na web stranici u rubrici e-uprava.

Želim „dobro“ informisanog Kojovića na početku izborne kampanje podsjetiti da Odluku o stipendijama donosi Općinsko vijeće, a da je u procesu pripreme prijedloga rang liste stipendista učestvovala Komisija sastavljena od članova parlamentarnih stranaka, a predsjednica te Komisije je članica Naše stranke vijećnica Amra Zulfikarpašić.

Zbog navedenog, ali prije svega zaštite integriteta uposlenika Općine Centar obavještavam javnost da ću protiv Predraga Kojovića podnijeti tužbu za klevetu i narušavnje ugleda institucije Općine Centar Sarajevo, a kao dokaz za izneseno dostavljam Vam izvod posljednjih isplaćenih stipendija Općine Centar u prilogu.

Izvinjavam se javnosti na grubim izrazima u ovom pismu, ali Predrag Kojović u konkretnom slučaju ne zaslužuje bolje.