Poziv za prijavu divljih deponija

Općina Centar Sarajevo uputila je poziv stanovnicima da zajedno sa savjetima mjesnih zajednica dostave prijave o svim divljim deponijama smeća.

Ova aktivnost će biti provedena radi ažuriranja i uredne evidencije registra divljih deponija koje će u narednom periodu biti uklonjene.

 

Pored navedenog, Općina Centar Sarajevo je proteklog vikenda planirala veliku ekološku akciju, ali je ova aktivnost odgođena zbog loših vremenskih uslova.

 

Navedena akcija će biti organizovana u narednom periodu i ovim putem apelujemo na sve građane da nam se pridruže u nastojanju da našu okolinu učinimo ugodnijom za život.

 

U akciji će učestvovati komunalna preduzeća „Rad“ i „Park“, mjesni štabovi civilne zaštite, dobrovoljno vatrogasno društvo Bjelave, savjeti mjesnih zajednica, te udruženja i organizacije koji su već najavili svoj odziv u ovim aktivnostima. 

 

Pored navedenog Općina će u saradnji sa KJKP „Rad“ u toku oktobra, odnosno prije pogoršanja vremenskih prilika, organizirati i veliku akciju prikupljanja i odvoza kabastog otpada u svim mjesnim zajednicama ove lokalne zajednice.

 

Stoga, molimo građane da do početka ove akcije, posebno zbog epidemioloških razloga, ne iznose kabaste kućne stvari jer će se takav otpad u okviru ove akcije organizovano odlagati i odvoziti na deponiju smeća.

 

O datumima ovih ekoloških akcija Općina će sve građane blagovremeno obavijestiti preko oglasnih ploča u svim mjesnim zajednicama i putem štampanih i elektronskih medija.