Općina plaća dio kotizacije KK „Bosna-Royal“ za učešće u prvenstvu BiH

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu.

S tim u vezi, danas je u prostorijama ove lokalne zajednice načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći Općine Centar ovom istaknutom košarkaškom klubu.

 

Naime, Općina Centar će u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za prvenstvo Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021, i to u omjeru Općina 60 posto, a Gradska uprava ostatak sredstava.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te izrazio spremnost da se Općina kao društveno odgovorna lokalna zajednica intenzivno uključi u rješavanje problema sa kojima se KK „Bosna“ suočava.

 

-Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali, i sa kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uljučiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnju koji će pored KK „Bosna“ i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja „Bosne“, pojasnio je Ajnadžić.

 

Bradić se u ime uprave KK „Bosna-Royal“ zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te izrazio nadu da će i ostale lokalne zajednice slijediti dobar primjer Općine Centar.