U petak predstava „Međuigre 0-24“ Zijaha Sokolovića

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u petak 2. oktobra 2020. godine organizuje izvođenje urnebesne monodrame „Međuigre 0-24“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.

Zijah  Sokolović, jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, koji u ulozi izvođača, reditelja i dramaturga  s već poznatom scenografijom – sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, kroz cabaret „Međuigre 0-24“ dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječijeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti kao prirodnog stanja i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. „Međuigre 0-24“ su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

 

Predstava „Međuigre 0-24“ bit će održana u petak 2. oktobra sa početkom u 20 sati.

 

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati.

 

Broj mjesta je ograničen a predstava će biti odigrana uz poštivanje svih propisanih mjera stožera i upotrebu adekvatnih zaštita.

 

Dodatne informacije i rezervacije na telefone: +387 33 232 594, +387 33 232 595, putem Facebooka ili web stranice www.centarkulture.ba