Okončana sanacija saobraćajnice u Ulici Gabelina

Na osnovu ugovora o izvođenju radova, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici ove firme okončali su radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Gabelina u dužini od 215 metara.

Vrijednost projekta iznosi oko 160.000 KM, a sredstva su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

 

Kako je i bilo planirano projektom prvobitno je mašinski uklonjen stari oštećeni asfalt nakon čega je postavljen novi i na kolovoznu površinu, ali i na obje strane pješačkih staza.

 

Ugovoreni rok za izvođenje radova bio je 30 dana, a s obzirom da su vremenske prilike bile povoljne, radovi su završeni i prije planiranog. Dužina saobraćajnice je 215 metara, a postavljeno je 1.900 kvadrata asfalta.

 

Tokom dana gradilište je obišao i načelnik Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem i saradnicima.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je realizacija ovog projekta samo nastavak projekata sanacije cestovne infrastrukture na području ove lokalne zajednice, te da će ovakav intenzitet biti nastavljen i ubuduće.