Postavljene tri termo fasade, uskoro počinju radovi na neboderu u Ulici Patriotske lige

Nakon što je tokom proteklog perioda uspješno realizovano postavljanje termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja, Općina Centar je nastavila sa ovim projektom i u 2020. godini.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić tokom dana posjetio je lokalitete na kojima je u proteklom periodu završeno postavljanje termo fasada i to u ulicama Radićeva 4, La Benevolencija 14 i Nahorevska 14.

Stanari objekata su, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, prikupili dio sredstava, a Općina je realizaciju projekta sufinansirala sa 50 posto iznosa za svaki pojedinačno.

Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je sa direktorom „Sarajevostana“ Fuadom Haskićem potpisao i ugovor za utopljavanje nebodera u Ulici Patriotske lige 40.

Ovo je drugi neboder u navedenoj ulici čije će utopljavanje sufinansirati Općina, a Dino Kapo je u ime svih stanara iskazao zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću.

-Naše zgrade su utopljene materijalima koji sadržavaju azbest. Znači rješavamo se materijala štetnih po zdravlje ljudi. Sa aspekta energetske efikasnosti puno će značiti nova fasada jer prema projektima, preko 40 % će se uštedjeti na grijanju. Također želim da apelujem na naše sugrađane da se putem svojih upravitelja prijave naredne godine na javni poziv za termo fasade, jer svakako treba iskoristiti ovu šansu gdje nam Općina Centar daje pola sredstava. Sa ovim projektom u konačnici možemo biti samo na dobitku, kazao je Kapo.

Današnjem potpisivanju ugovora su također prisustvovali i predstavnici Mjesne zajednice „Koševo II“ kao i vijećnik Velija Katica.