Počinje upis u školu gimnastike

Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizira projekat besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice.

Nakon završetka ljetnog raspusta u utorak, 1. septembra nastavlja se realizacija projekta koji ima za cilj da se učenici osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo besplatno uključe u vannastavne aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

Treninzi se odvijaju u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) četiri puta sedmično, i to utorkom i petkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima. Časove vode stručni nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Upis će se vršiti u periodu održavanja treninga.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona  033/268-760, u prostorijama JU „Centar za sport i rekreaciju“ (Mis Irbina 10/2 Sarajevo) i na web adresi www.csrsa.ba