ZA SANACIJU SAOBRAĆAJNICA IZDVOJENO 568.000 MARAKA

Završeni radovi na sanaciji saobraćajnica u ulicama Himze Polovine i Safeta Pašalića

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak, 28. augusta 2020. godine zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, vijećnikom Ahmedom Gerinom, pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem, savjetnikom Mustafom Resićem i saradnicima obišao lokalitet gdje su u proteklih nekoliko dana okončani radovi na sanaciji saobraćajnica u ulicama Himze Polovine i Safeta Pašalića.

Radove na sanaciji pomenutih saobraćajnica u cjelosti je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 568.000 maraka, i to 198.000 maraka za sanaciju saobraćajnice u Ulici Safeta Pašalića, te 370.000 maraka za sanaciju saobraćajnice u Ulici Himze Polovine. Za izvođača radova, nakon provedene tenderske procedure, odabrana je građevinska firma „Bosman“.

Prilikom obilaska pomenutog lokaliteta načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova i prije predviđenog roka.

-Na području svih mjesnih zajednica realiziramo projekte sanacije cestovne infrastrukture, a u proteklih nekoliko dana smo u naselju Breka okončali radove na sanaciji saobraćajnica u ulicama Himze Polovine i Safeta Pašalića. Sa radovima nastavljamo i ubuduće. Osim ovih saobraćajnica, u toku su radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Braće Begić na Koševskom brdu, a planiramo uskoro započeti radove na sanaciji saobraćajnica u ulicama Nusreta Šišića Dede, zatim Hasana Bibera, kao i Halida Kajtaza, pojasnio je Ajnadžić.

 

Predsjedavajuća Karačić podsjetila je da Općinsko vijeće Centar svesrdno podržava projekte koji imaju za cilj poboljšanje infrastrukture na području ove lokalne zajednice.

 

Jedna od stanovnica naselja Breka, Ismeta Gerin, izrazila je zahvalnost Općini Centar što je prepoznala potrebu sanacije ove dvije saobraćajnice.

-Preko 30 godina sam stanovnica naselja Breka i zaista moram izraziti veliku zahvalnost Općini što je izdvojila značajna sredstva za potpunu sanacije ove dvije saobraćajnice koje su bile u izuzetno lošem stanju. Također, koristim priliku da istaknem izuzetan angažman izvođača radova, dodala je Gerin.