Općina nastavlja pomagati rad javnih kuhinja

Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2020. godinu obezbijedila novčana sredstva za pomoć u radu javnih kuhinja sa ciljem smanjenja posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Posljednji u nizu primjera brige ove lokalne zajednice za rad javnih kuhinja je izdvajanje 5.000 maraka humanitarnoj organizaciji „Merhamet“. Tim povodom je u četvrtak, 20. augusta 2020. godine sekretar Općine Centar Mirsada Lingo ugostila direktora Regionalnog odbora  „Merhameta“ Sarajevo Muniba Bujaka i uručila mu protokol o realizaciji sredstava koji je ranije potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Lingo je istakla da je ovo jedna u nizu mjera koje provodi Općina Centar u cilju ublažavanja posljedica izazvanih pojavom koronavirusa.

 

-U toku ove godine u više navrata smo izdvajali finansijska sredstva za pomoć u radu javnih kuhinja, a u skladu sa mogućnostima takva podrška će biti nastavljena i ubuduće, istakla je Lingo.

 

Bujak je naglasio da je Općina Centar, na čelu sa načelnikom Ajnadžićem uvijek imala razumijevanja i u skladu sa svojim mogućnostima pomagala sve aktivnosti „Merhameta” koje se realiziraju na području ove općine.