Umjetnicima i sportistima uručena novčana pomoć zbog nemogućnosti rada usljed pandemije koronavirusa

S ciljem ublažavanja posljedica proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće, uzrokovane pandemijom koronavirusa, na nalog načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar objavila je polovinom jula javni poziv za dodjelu sredstava istaknutim samostalnim umjetnicima i penzionisanim radnicima iz kulture i sporta.

Na osnovu navedenog javnog poziva 22 istaknuta umjetnika i sportista su dobili novčanu podršku Općine Centar. Tim povodom, načelnik Ajnadžić je upriličio susret sa deset dobitnika podrške i uručio im zaključke o izdvajanju sredstava.

Ajnadžić je istakao da je Općina Centar poduzela niz mjera kako bi ublažila posljedice izazvane pandemijom koronavirusa, te da, uzimajući u obzir nemogućnost rada i djelovanja umjetnika i sportista za vrijeme stanja nesreće, ova lokalna zajednica nije mogla ostati nijema.

-Općina Centar podržava kulturu i sport kroz niz projekata. Bili bismo mnogo sretniji da smo se danas okupili drugim povodom. Vjerujemo da će ova sredstva biti od koristi kako bi se barem djelimično prevazišli problemi sa kojima se suočava sve veći broj građana, naglasio je Ajnadžić.

Josip Pejaković jedan je od umjetnika koji su danas dobili podršku Općine Centar.

-Pratim dešavanja u vezi koronavirusa od samog početka, ali i reakcije nadležnih za rješavanje problema koje je uzrokovao COVID-19. Načelnik Ajnadžić je dosadašnjim mjerama, ali i na ovaj način pokazao da je dobar domaćin. Reakcije viših nivoa vlasti su nikakve, a ovo je svjetlo u društveno-političkom mraku u kojem se nalazimo. Ovaj gest Općine Centar i činjenica da neko brine o nama, mnogo je važniji od bilo kakve finansijske podrške, istakao je Pejaković.