Veliko interesovanje za besplatnu školu tenisa za osobe starije od 35 godina

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces, započela je realizacija novog projekta namijenjenog stanovnicima općine Centar. Riječ je o besplatnoj školi tenisa za osobe starije od 35 godina, a navedeni projekat je sa realizacijom započeo 1. augusta.

Već u prvoj sedmici za ovaj projekat interes je iskazao veliki broj građana, što ujedno pokazuje i opravdanost projekta kojeg realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar. Prema predviđenom programu i dinamici rada časovi se održavaju tri puta sedmično i to utorkom i četvrtkom u 21 sat i nedjeljom u 10 sati na teniskim terenima na Koševu.

 

-Na naše veliko iznenađenje interesovanje za ovaj projekat je zaista veliko. Već u prvoj sedmici imamo oko 80 prijava, a očekujemo prijave i u narednim danima. Prvobitno smo planirali da se treninzi odvijaju tri puta sedmično, ali zbog velikog interesovanja broj treninga će sigurno biti povećan. Prijavljene smo podijelili u grupe od po 12 polaznika kako bismo ispoštovali preporuke kriznih štabova i održali distancu zbog sprječavanja širenja koronavirusa, pojasnio je trener Damir Jusufbegović.

 

Podsjećamo također, da se u okviru projekta „365 sport plus“ koji finansira Općina Centar već nekoliko godina realizira i projekat besplatne škole tenisa za osnovce. 

 

Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da JU „Centar za sport i rekreaciju“ i Općina Centar snažno podržavaju razvoj i afirmaciju teniskog sporta. U proteklom periodu Općina Centar izdvojila je značajna finansijska sredstva za modernizaciju teniskih terena na lokalitetu sportskog kompleksa Koševo, a u toku je i priprema planske dokumentacije za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije u najvećoj gradskoj  zelenoj rekreativnoj zoni. Cilj je obogatiti sportsku ponudu i podignuti nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti.

 

Svi zainteresirani za navedenu školu mogu se prijaviti putem telefona 033-216-220.