Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama u Općini Centar

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, u utorak 28. jula 2020. godine, organizovao je u Općini Centar tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida u povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

S obzirom na epidemiološku situaciju i ovaj događaj je bio organizovan u skladu sa preporukama za sprečavanje širenja koronavirusa.

 

Ajnadžić je prisutnima uputio želje za dobrim zdravljem i čestitke za predstojeći Bajram.

 

- Želim prije svega da budemo dobri prijatelji i da se oslanjamo jedni na druge. Ova lokalna zajednica i ja kao načelnik želimo da budemo na raspolaganju građanima, posebno članovima porodica šehida i poginulih boraca. Oni koji su dali svoj život u odbrani BiH i grada Sarajeva zaslužuju duboko poštovanje. Radujemo se Kurban-bajramu i želim da na ovaj način simbolično skrenemo pažnju na vašu populaciju, kazao je Ajnadžić.

 

Prijemu je također prisustvovala  Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja šehida i poginulih boraca Općine Centar.

 

- Pomoć koju dobijamo od Općine Centar nam je jako značajna, istakla je Šejto.

 

Na kraju druženja načelnik Ajnadžić i Karačić su prisutnima uručili simboličnu novčanu pomoć Općine Centar, kao mali znak pažnje pred nastupajući Kurban-bajram.