Obezbijeđena sredstva za nastavak rekonstrukcije puta prema Skakavcu

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta asfaltiranja postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 330.000 maraka, a potpisnici sporazuma su saglasni da u cilju realizacije predmetnih radova zajedničkim sredstvima finansiraju projekat.

 

S obzirom da se saobraćajnica koja vodi prema jednom od najljepših izletišta u Sarajevu nalazi u veoma lošem stanju, te da je tokom proteklog perioda došlo do obrušavanja ceste usljed velikih padavina, Općina Centar je ranije obezbijedila sredstva u iznosu od oko 185.000 maraka za sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste, a radovi su u toku. Nakon okončanja radova na prvoj fazi, planiran je nastavak rekonstrukcije, odnosno asfaltiranje postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će završetkom ovog projekta zaljubljenicima u prirodu biti olakšan dolazak do vodopada Skakavac, čije je šire područje proglašeno spomenikom prirode.

 

-Ova investicija je važna za poboljšanje turističke ponude u našem gradu. Općina Centar je izdvojila sredstva za realizaciju prve faze projekta, ali i za nastavak uređenja puta prema Skakavcu, istakao je Ajnadžić.

 

Direktor Kovač je kazao da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.