UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA

Počela isplata bespovratnih sredstava obrtnicima

Služba za finansije, privredu i LER Općine Centar počela je sa uplatom bespovratnih finansijskih sredstava na žiro račune 150 obrtnika koji su ispunili uslove Javnog poziva.

Podsjećamo, Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koja obavljaju obrtničke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom koronavirusa bio je objavljen od 15. maja do 5. juna ove godine.

 

Za pomenutu namjenu, a u cilju ublažavanja posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, u rebalansu budžeta ove lokalne zajednice obezbijeđeno je 300.000 maraka.

 

Finansijska sredstva po ovom javnom pozivu dodijeljena su u maksimalnom iznosu do 2.500 maraka po prijavi. Uslovi za prijavu na javni poziv za dodjelu sredstava bili su da je obrtnička djelatnost registrovana na području općine Centar Sarajevo, da se obrtnička djelatnost obavlja kao osnovno zanimanje te da je obrtničkoj djelatnosti obustavljen rad za vrijeme trajanja stanja nesreće, na osnovu mjera i odluka za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom virusa COVID-19.