Načelnik Ajnadžić obišao radove u Ulici Patriotske lige

Tokom dana načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao gradilište u Ulici Patriotske lige gdje je u toku treća faza realizacije projekta rekonstrukcije ove saobraćajnice.

U ovoj fazi projekta na dijelu od trolejbuske okretaljke kod Pionirske do raskrsnice sa Ulicom Betanija, odnosno skretanja za Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, završeno je uklanjanje starog oštećenog asfalta je postavljena nova tamponska podloga, te je urađeno nivelisanje postojećih šahtova. Završetak radova na postavljanju novog asfalta je planiran do kraja ovog mjeseca. Za izvođača radova je odabrana građevinska firma „Bosman“, za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

 

Radovi na prvoj fazi, koja podrazumijeva dionicu od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“ završeni su prošle godine. Sredinom maja ove godine okončani su i radovi  na drugoj fazi koja podrazumijeva dionicu od pijace „Ciglane“ do trolejbuske okretaljke Jezero.

 

 Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.