Započela treća faza obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige

Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli sa radovima na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u Ulici „Patriotske lige“.

Naime, riječ je o trećoj fazi projekta rekonstrukcije ove saobraćajnice od trolejbuske okretaljke kod Pionirske do raskrsnice sa Ulicom Betanija, odnosno skretanja za Pedijatrijsku kliniku KCUS-a.

 

Radovi na prvoj fazi, koja podrazumijeva dionicu od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“ završeni su prošle godine. Sredinom maja ove godine okončani su i radovi  na drugoj fazi koja podrazumijeva dionicu od pijace „Ciglane“ do trolejbuske okretaljke Jezero.

 

Radovi na posljednjoj fazi započeli su jučer, a ukoliko dozvole vremenske prilike trebali bi biti završeni do kraja mjeseca.

 

Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar. Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.