Finansijska podrška Općini Foča za ublažavanje posljedica izazvanih koronavirusom

Sekretar Općine Centar Mirsada Lingo i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević ugostili su načelnika Općine Foča Zijada Kunovca i uručili mu ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Naime, sredstva u iznosu od 10.000 KM, izdvojena sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, biće utrošena za ublažavanje posljedica izazvanih koronavirusom na području općine Foča. Ugovor u ime Općine Centar kao donatora ranije je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Lingo je istakla opredijeljenost Općine Centar da kao društveno odgovorna lokalna zajednica pomogne manje razvijenim općinama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima potrebna.

 

Načelnik Kunovac je izrazio zahvalnost Općini Centar za sveukupnu dosadašnju podršku ovoj lokalnoj zajednici.

 

-Prije svega koristim priliku da se zahvalim našoj bratskoj Općini Centar koja je u svakom momentu znala kad treba pomoći malim lokalnim zajednicama kao što je naša Općina Foča u Federaciji BiH. Finansijska sredstva u ovom periodu su nam zaista potrebna. Osim što svakodnevno radimo na ublažavanju posljedica izazvanih panedmijom koronavirusa, također provodimo i mjere zaštite od obolijevanja stanovništva budući da je epidemiološka slika u našoj zemlji pogoršana, istakao je Kunovac.