Općina Centar nabavila zaštitnu opremu za KJKP „Park“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Edin Abdurahmanović potpisali su ugovor o davanju na korištenje zaštitne opreme koje je za potrebe „Parka“ nabavila Općina Centar.

Vrijednost nabavljene opreme iznosi oko 7.000 maraka, a riječ je o zaštitnoj opremi koja se sastoji od radne odjeće i obuće, čizama i rukavica.

 

Direktor Abdurahmanović je istakao dobru saradnju koju ovo preduzeće ima sa Općinom Centar. 

 

-Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću na njegovoj velikoj podršci Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Park“. U posljednjih godinu dana, otkako sam na čelu ovog preduzeća Općina je pomogla u više navrata. Oprema koja nam je danas donirana ima veliki značaj za nas s obzirom da se nalazimo u jako teškoj situaciji. Prije svega za radnike koji održavaju komunalnu čistoću na parkovskim površinama  ovo znači mnogo, jer oni su ti koji će svakodnevno koristiti opremu, kazao je Abdurahmanović.

 

Nakon potpisivanja ugovora predstavnici Općine i KJKP „Park“ obišli su Rekreativno zabavni centar i zoološki vrt „Pionirska dolina“. Između ostalog, obišli su lokalitet na kojem ovih dana treba da počne izgradnja adrenalin parka. Sredstva za realizaciju ovog projekta je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu u iznosu od  46.060 KM. Realizacija projekta, kako je naveo direktor Abdurahmanović, bi trebala biti završena do kraja ovog mjeseca.