Sutra počinje dodjela 560 plastenika

U srijedu, 1. jula 2020. godine u 12 sati u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ (Patriotske lige 58) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa poljoprivrednicima sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika.

Na javni poziv za dodjelu plastenika, koji je oglašen sredinom aprila ove godine i koji je bio otvoren mjesec dana, pristiglo je 572 zahtjeva, od čega je nakon obrade utvrđeno da 560 zahtjeva ispunjava propisane uslove javnim pozivom.

 

U skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, potpisivanju ugovora prisustvovat će dvadeset poljoprivrednika, a preostali ugovori će se potpisivati naknadno.

 

Nakon provedene procedure javnih nabavki za odabir firme koja će isporučiti plastenike odabran je konzorcij firmi Opšta zadruga „BIOS“ iz Visokog i „ITC“ d.o.o. Zenica koji će u toku sutrašnjeg dana započeti montažu plastenika. Planirano je da predstavnici Općine nakon potpisivanja ugovora obiđu jednu od lokacija na kojoj će se vršiti montaža plastenika.