Sutra uručenje zaključaka o isplati sredstva osobama koje su dobile otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom

U petak, 19. juna 2020. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, sala 33) u 10 sati će biti upriličeno uručenje zaključaka o isplati sredstava za deset lica koja su dobila otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom.

U proteklih mjesec dana Općina je zaprimila oko 220 zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć, a isplata sredstava je započela na žiro račune podnosioca zahtjeva.

 

Podsjećamo, sa namjerom da pomogne stanovnicima koji su u vrijeme nesreće uzrokovane koronavirusom dobili prekid ugovora o radu Općina Centar je izdvojila u budžetu 200.000 maraka za jednokratne novčane pomoći. Pored niza mjera koje je poduzela u prethodnom periodu, Općina na ovaj način pokušava pomoći još jednoj od ugroženih kategorija stanovništva u nadi da će u što kraćem vremenskom periodu ponovno zasnovati radni odnos.

 

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren 30 dana nakon prestanka proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće ili do utroška planiranih sredstava.