Park na Betaniji svakim danom sve uređeniji

Otkako je Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ ove godine preuzela poslove održavanja zelenih površina i mobilijara u gradskom parku na Betaniji, rekreativci, zaljubljenici u prirodu i sugrađani sve više izražavaju svoje zadovoljstvo načinom na koji se održava ovaj najveći park u Kantonu Sarajevo.

-Tokom trajanja vanrednog stanja u aprilu i maju ove godine, s obzirom da nismo imali nikakvih sportskih aktivnosti, odlučili smo da naše ljudske resurse preusmjerimo na održavanje zelenih površina u gradskom parku na Betaniji. S obzirom na kapacitete naši uposlenici rade prekovremeno i vikendom kako bismo ispunili zadane ciljeve. Također imamo u planu da obnovimo i zamijenimo dio postojećeg mobilijara na ovim igralištima u skladu sa inicijativama naših sugrađana i naravno sa tehničkim mogućnostima sa kojima raspolažemo, objasnila je Sabina Špago, direktorica JU „Centar za sport i rekreaciju“.

 

Ova javna ustanova također je prošle godina na inicijativu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i odlukom Općinskog vijeća Centar dobila na upravljanje, što podrazumijeva i redovno održavanje, 24 ciciban igrališta i sportska terena na području općine Centar, a to je posao kojeg također sa velikom uspjehom realizuje ova javna ustanova.