U Sarajevu se ovog ljeta otvara multipleks Cineplexx

Povodom najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijim tehnologijama, u srijedu 17. juna 2020. godine upriličeno je druženje Uprave, partnera, medija te predstavnika vlasti.

U ime Općine Centar susretu je prisustvovao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima. Nakon pozdravnih riječi i najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu prisutni su obišli lokaciju na Marijin dvoru koja se prostire na 5.000 kvadratnih metara.

Finansijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije Christof Papousek je izrazio zadovoljstvo zbog reaktiviranja rada i aktivnosti u Sarajevu na realizaciji projekta multipleks kina.

-Naša predanost realizaciji projekta je izuzetno jaka. Nije nas spriječila ni globalna pandemija da nastavimo sa radom. Investicija, bez troškova zemljišta, u ovom projektu premašuje 10 miliona maraka, kazao je Papousek.

 

Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europa grupacije podsjetio je na prošlogodišnje obećanje da će objekat Cineplexxa biti stavljen u funkciju u ljeto 2020. godine.

 

-Sretni smo da će brend kakav je Cineplexx biti pozicioniran u Sarajevu, istakao je Bajrović.

 

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra je naglasio da će Cineplexx donijeti potpuno novi doživljaj filma i novu dimenziju kulture.

 

-Cineplexx najmodernije kino, vrhunska kvaliteta slike, zvuk, najsavremnije tehnologije za Sarajevo Film Festival i njegovu publiku dat će dodatnu vrijednost festivalu, kazao je Purivatra.