Uskoro badminton u kompleksu teniskih terena na Koševu

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika i svog osnivača, upravlja teniskim i pomoćnim nogometnim terenima stadiona na Koševu započela je pripreme terena za badminton u okviru ovog sportskog kompleksa.

 

Badminton je sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para. U službeni program olimpijskih igara badminton je ušao u Barceloni 1992. godine. Drugi je najpopularniji rekreativni sport na svijetu (odmah iza fudbala) kojim se bavi preko 200 miliona ljudi.

 

Muhamed Alaim iz JU „Centar za sport i rekreaciju“ istakao je da se osposobljavanjem novog terena za badminton nastavlja ulaganje u infrastrukturu, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za sportiste i rekreativce koji koriste pomenute terene.


-Teren za badminton je novina u ponudi JU „Centar za sport i rekreaciju“. Svjetska badminton federacija pokreće novu vrstu badmintona na otvorenom, a s obzirom da u kompleksu teniskih terena imamo slobodnu površinu iskoristili smo je za pripremu terena za badminton. Naš cilj je obogatiti sportsku ponudu i podignuti nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti., istakao je Alaim.