UZ POŠTIVANJE PREPORUKA I MJERA

Počela besplatna škola atletike

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces započela je realizacija besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar.

Projekat realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar. Naime, atletika uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost, a s ovim projektom se nastoji popularizirati atletika među osnovcima sa područja ove lokalne zajednice.

Prema predviđenom programu i dinamici rada frekvencija vježbanja je četiri puta sedmično po 60 minuta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ i to ponedjeljkom i četvrtkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima (9 i 15,30 sati).

Cilj škole atletike je da omogući obuku za oko 50 mališana iz osnovnih škola, te da se među osnovcima populariziraju atletske dicipline a naročito trčanje i skokovi u dalj. Djeca će kroz ovu školu usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu.

Trenažni proces vodi bh. olimpijac Islam Đugum sa svojim timom, a kontakt telefon za dodatne informacije je  061/389-791.