UZ POŠTIVANJE PREPORUKA I MJERA

Nastavljaju se besplatni projekti Centra za sport i rekreaciju

Budući da je epidemiološka situacija u našoj zemlji sve povoljnija, Federalni štab civilne zaštite počeo je sa ublažavanjem mjera zabrane, a između ostalih na snagu je stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces.

Podsjećamo i da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa.

 

S tim u vezi, danas se nastavlja realizacija besplatne škole gimnastike, univerzalne škole sporta i univerzalne škole borilačkih vještina za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Projekte realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar. Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju  u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično, a termini održavanja su:

- škola gimnastike (utorak i petak od 9 i od 14 sati);

- univerzalna škola sporta (utorak i četvrtak od 17,45 sati);

- univerzalna škola borilačkih vještina (utorak i četvrtak od 19 sati).

 

Cilj je omasoviti bavljenje sportom, te pomoći da mladi budu najbolji ambasadori naše zemlje i da nas predstavljaju u svijetu na najbolji mogući način, bilježeći velike sportske uspjehe.

 

Djeca koja se žele prijaviti mogu to učiniti dolaskom direktno na trening ili u prostorije FIS-a (Mis Irbina 10), ili na broj telefona 033/268-760