Delegacija Općine Centar prisustvovala obilježavanju Dana šehida

Povodom drugog dana Ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava i kao Dan šehida, predstavnici Općine Centar su u ponedjeljak 25. maja 2020. godine, zajedno sa delegacijama ostalih nivoa vlasti na spomen obilježju Kovači i na mezaru prvog predsjednika međunarodno priznate države BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića položili cvijeće, proučili Fatihu i odali dužnu počast.

U delegaciji Općine Centar su bili načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa svojim savjetnicima Dževadom Bećirevićem i Mustafom Resićem, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić, vijećnik Hamdija Hasanović, predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja Dževad Jusić, te predstavnici boračkih udruženja sa područja općine Centar. 

Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine kao dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo.