Završeni radovi na sanaciji prvog dijela Kranjčevićeve ulice

Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Grakop“ su uspjeli postaviti završni sloj asfalta na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića.

Tokom dana  je ovu lokaciju obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

–Sa ovim habajućim asfaltnim slojem možemo reći da je završen najveći dio posla na ovoj dionici Kranjčevićeve ulice i u toku je iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, što će brzo biti urađeno, čime ćemo steći uslove da pustimo u promet motorna vozila ovom dijelu ulice koju smo morali zatvoriti tokom izvođenja radova na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

 

Na dijelu Kranjčevićeve ulice, osim novog asfalta na kolovozu, također je urađena nivelacija šahtova, šibera i rešetki za odvodnju površinskih voda, kao i ugradnja novih betonskih ivičnjaka. Za nadzor ovog projekta zadužena je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Za navedene radove koji su započeli 20. marta ove godine, Općina Centar je izdvojila 517.300 KM, dok je za potpunu obnovu Kranjčevićeve ulice u usvojenom budžetu Općine Centar za 2020. godinu planirano milion konvertibilnih maraka. Druga faza ovog projekta će biti realizovana na dijelu Kranjčevićeve ulice od Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa Ulicom Halida Kajtaza. Prije sanacije ovog dijela ulice planirana je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, kao što je urađeno na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića, za šta je općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić već poduzeo konkretne korake kako bi radovi započeli što prije.