Nastavak modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem sa kojim je razgovarao o nastavku projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“, ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Fahrudin Kurtović, te direktori javnih ustanova Centar kulture i mladih i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar Armin Omerović i Sabina Špago.

 

Načelnik Ajnadžić je informisao ministra Alikadića da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona „Asim Ferhatović Hase“, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.

 

-Privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama). Projekat u vrijednosti od 385.975 konvertibilnih maraka finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH. U budžetu za ovu godinu planirali smo 1,5 miliona maraka za nastavak modernizacije stadiona. Javni poziv za izvođenje radova je raspisan i to za radove na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenje radne zone za medije, radne zone za fotoreportere. Nadamo se da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo izdvojiti dio sredstava kako bismo ispunili uslove FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica, naglasio je Ajnadžić.

 

Ministar Alikadić je izrazio spremnost da Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS učestvuju u nastavku projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

 

-U budžetu Kantona Sarajevo planirali smo stavku za kapitalna ulaganja koja ćemo ravnomjerno preusmjeriti lokalnim zajednicama. Spremni smo izdvojiti značajan iznos sredstava za nastavak projekta modernizacije stadiona, a svakako da ćemo podržati i druge projekte iz oblasti kulture i sporta koji se realizuju na području ove lokalne zajednice, istakao je Alikadić.

 

Na sastanku je razgovarano i o uređenju teniskih terena na Koševu, te realizaciji projekata iz oblasti kulture i sporta, a koje realizuju ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar.