Općina Centar obezbijedila sanitetsko vozilo za potrebe Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima te predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić posjetio Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i direktoru Zlatku Kraviću uručio ključeve sanitetskog kombi vozila koje je Općina Centar nabavila za potrebe Opće bolnice s ciljem provođenja mjera na spriječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života.

Primopredaji je prethodilo potpisivanje ugovora o dodjeli pomoći kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Kravić.

 

Kravić se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

-Sanitetsko vozilo nam je zaista bilo neophodno, ali ne smijemo nikako zaboraviti ni ranije donacije Općine Centar. Vi nam pružate permanentnu podršku i razumijevanje na čemu smo neizmjerno zahvalni, naglasio je Kravić.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti.

 

-Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga, bude što bliže građanima. U ovim teškim vremenima imamo senzibilan odnos prema svim zdravstvenim ustanovama. Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni, kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.