Ajnadžić posjetio prostor u kojem će biti smještena „Spomen soba posvećena ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva“

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa predsjednikom Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. – 1995. Fikretom Grabovicom i saradnicima obišao je prostor u kojem će biti smještena „Spomen soba za ubijenu djecu Sarajeva“.

Podsjećamo, ranije je načelnik Ajnadžić sa Grabovicom potpisao ugovor ustupanju prostora za smještaj „Spomen sobe posvećene ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva“.

 

Grabovica je izrazio veliku zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću što su imali sluha za jedan ovako značajan projekat.

 

-Nakon što je obezbijeđen prostor za smještaj Spomen sobe započeta je sanacija prostora. Bez podrške Općine Centar sigurno sada ne bismo bili ovako blizu realizacije projekta, jer samo potraga za prostorom trajala je godinama, pojasnio je Grabovica.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da ne smijemo zaboraviti 1.425 dana opsade, 1.601 nevino ubijeno dijete, 12.000 ubijenih civila i građana Sarajeva bez obzira na ime, prezime, vjeru i naciju.

 

-Osim prostora koji smo ustupili za „Spomen sobu za ubijenu djecu Sarajeva“ izdvojili smo i finansijska sredstva za sanaciju. Ne smijemo zaboraviti stradanja naših građana, naročito djece, a „Spomen soba posvećena ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva“ će zasigurno biti mjesto koje će podsjećati i opominjati, naglasio je Ajnadžić.