Sutra ozvaničenje završetka uređenja „Park svjetlosti“ u Ulici Koševo

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u srijedu 6. maja 2020 godine u 11 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će ozvaničiti završetak radova na uređenju novoformiranog Parka svjetlosti u Ulici Koševo na mjestu gdje je ranije bio parking prostor.

Nakon što su radnici firme „Sela“ okončali radove na uklanjanju starih ploča i podloge, te rušenju svih barijera prema parku „Safet Isović“ kod Druge gimnazije, pristupilo se betoniranju podloge i postavljanju novih kamenih ploča koje su izuzetno otporne na sve vremenske uvjete. Osim ploča, na jednom dijelu podloge parka je zasađena trava i sedam sadnica drveća za šta je bilo zaduženo Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ koje je također postavilo i parkovski mobilijar. Firma „Grizelj“ koja je odabrana na osnovu najpovoljnije ponude tokom provođenja procedure javne nabavke u novoformiranom parku izgradila je fontanu, te postavila ambijentalnu rasvjetu.

 

U Parku svjetlosti izgrađeno je i centralno spomen-obilježje poginulim maloljetnim borcima Armije RBiH i MUP-a Općine Centar Sarajevo, te su postavljena dva kamena na kojima su uklesani citati rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH i bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Paddya Ashdowna.