OPĆINA CENTAR ULOŽILA 365.000 KM

Otvorena nova ambulanta „Višnjik“

U povodu obilježavanja Dana Općine Centar načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima, sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić, te predstavnicima JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ na čelu sa direktorom Muhamedom Ahmićem danas zvanično otvorio prostorije nove ambulante porodične medicine „Višnjik“ u Ulici Bolnička.

Podsjećamo, Općina Centar je obezbijedila 265.000 KM za kupovinu poslovnog prostora u prizemlju novoizgrađenog objekta u kojem je smještena ambulanta porodične medicine „Višnjik“, te je također za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ove ambulante izdvojila 100.000 KM, a sredstva su prebačena na račun Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova na uređenju prostora s obzirom da je otvaranje ambulante u naselju Višnjik dugogodišnji zahtjev građana.

 

-Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga bude što bliže građanima. Mislim da je upravo današnja aktivnost najbolji dokaz tome. Ovo je zasigurno jedna od najboljih ambulanti porodične medicine u gradu. Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ i moram priznati da je direktorica Organizacione jedinice „Dom zdravlja Centar“ Amela Kečo dala veliki doprinos u realizaciji ovog projekta. Vrlo brzo će biti otvorena još jedna ambulanta porodične medicine sa apotekom u Ulici Nahorevska, kazao je Ajnadžić.

 

Direktorica Kečo se u ime JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“  i svoje lično ime zahvalila Općini na, kako je istakla, predivnom poklonu građanima i ljekarima porodične medicine.

 

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali značaj primarne zdravstvene zaštite. Mi smo sa ovom ambulantom dobili prostor koji je koncipiran onako kako nalažu principi porodične medicine. Sa Općinom Centar ćemo i u budućnosti nastaviti sa dobrom saradnjom, poručila je Kečo.