Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, su u ponedjeljak 4. maja 2020. godine obišli spomen-obilježja, položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.

Kako je planirano programom obilježavanja Dana Općine Centar, nakon okupljanja ispred zgrade Općine Centar delegacije su položile cvijeće na šehidskom mezarju Kovači. Potom je položeno cvijeće i na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim kod Vječne vatre, u haremu Alipašine džamije, na spomen ploči poginulim pripadnicima Specijalne jedinice Odreda „Zagreb“ kao i spomen-obilježju kod mosta na Skenderiji.

 

Delegaciju Općine Centar predvodio je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je podsjetio da su u maju ratne 1992. godine herojski odbranjene zgrade Predsjedništva i Općine, a time i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.

 

-Istina i sjećanje se moraju sačuvati od zaborava, jer ljudi su često skloni zaboravljanju. U ime Općinskog vijeća, općinske administracije i svoje lično ime svim sugrađanima iskreno od srca čestitam 2. maj. Obećavam da ćemo vjerno služiti njihovim idejama i da ćemo razvijati Općinu Centar i učiniti sve da ubrzamo Evropski put, kako Općine Centar, tako i države BiH, istakao je Ajnadžić.