Odata počast ubijenoj djeci u Jukićevoj ulici

Od dvije granate ispaljene sa agresorskog položaja oko Sarajeva, 27. aprila ratne 1993. godine, u Ulici Jukićeva 132, poginula su tri dječaka dok su se igrali ispred njihove zgrade: Vedran Milas (1979), Amel Tarahija (1979) i Sakib Smajević (1977).

U znak sjećanja na tragično nastradale dječake predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine i Općine Centar, 27. aprila 2020. godine položili su cvijeća pored spomen–ploče koju je postavilo Udruženje.

Polaganju cvijeća i odavanju počasti poginulim dječacima, osim članova porodice i prijatelja, u ime Općine Centar prisustvovao je Osmo Babić, savjetnik načelnika dr. Nedžada Ajnadžića.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine Fikret Grabovica je kazao da je 27. aprila 1993. godine ubijena mladost Sarajeva.

-Danas se prisjećamo i odajemo počast djeci ubijenoj u jednom strašnom zločinu. I sama pomisao da su u jednom trenutku ubijena tri nevina bića je strašna. Tog dana tri dječaka su se igrala u napuštenom vozilu i vjerovatno su sanjali kako će jednog dana voziti automobil. Međutim, zločinci su prekinuli njihove snove, istakao je Grabovica.