Rad Općine Centar u smanjenom kapacitetu, očekuje se testiranje uposlenih

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je u petak video sjednicu Tima za koordinaciju na kojoj je razmatrana aktuelna situacija na području općine Centar, ali i u vezi zaraze jednog od uposlenika ove ustanove.

Konstatovano je da je uposlenik Općine, za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, jučer iz izolatorija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućen u kućnu izolaciju.

 

Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je donio odluku da se najveći broj uposlenika upućuje na korištenje godišnjeg odmora i rad od kuće do daljnjeg.

 

U cilju funkcioniranja najosnovnijih funkcija administracije u Općini će u vremenu od 9 do 13 sati svaki radni dan biti otvoreni Matični ured i protokol, a nakon testiranja uz načelnika će radne obaveze redovno obavljati najuži tim u Kabinetu općinskog načelnika koji će omogućiti funkcionisanje svih službi, ukoliko nalaz na testiranju bude negativan.

 

U tom smislu općinski načelnik apeluje na nadležnu epidemiološku službu da što je moguće prije organizuje testiranje svih uposlenika koji su bili u neposrednom kontaktu sa uposlenikom sa pozitivnim nalazom na koronavirus, kako bi nakon toga mogli početi da obavljaju redovne radne obaveze.

 

Od epidemiološke službe je zatraženo da se u narednoj fazi, prije dolaska na posao, testiraju i ostali uposlenici kako bi se omogućila sigurna međusobna, ali i komunikacija sa strankama.

 

Članovi Tima za koordinaciju dr. Bakir Nakaš i dr. Salko Pašović podržali su sve dosadašnje mjere načelnika Ajnadžića na prevenciji, odnosno sprečavanju širenja koronavirusa, kako na području općine, tako i u organizaciji rada općinske administracije.