Predstavnici Općine položili cvijeće i odali počast povodom 28. godišnjice formiranja Armije RBiH

Povodom obilježavanja 28. godišnjice formiranja Armije RBiH, predstavnici Općine Centar predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem položili su cvijeće i odali počast svim šehidima i poginulim borcima na grobljima i mezarjima.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da ova lokalna zajednica posvećuje dužnu pažnju svima onima koji su branili općinu, grad i državu.

 

-Prije svega želim da čestitam godišnjicu formiranja Armije RBiH. Armija i MUP RBiH su čudo bosanskog otpora agresiji. Pripadnici ove dvije legitimne državne formacije su uspjeli odbraniti nezavisnost i opstojnost jedinstvene naše države Bosne i Hercegovine. Svojom hrabrošću i žrtvom su pokazali šta znači biti čudo od patriota. Danas se moramo zapitati gdje su ti hrabri borci koji su bili u strukturi odbrane države Republike Bosne i Hercegovine. Smatram da se njihov položaj mora poboljšati što je zadatak svih nivoa vlasti. Današnje oružane snage BiH trebaju biti jake onoliko koliko je to potrebno građanima ove države, naglasio je Ajnadžić, koji je tokom proteklog rata, između ostalog, obavljao i dužnost komandanta Prvog korpusa Armije RBiH.

 

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti predstavnici Općine su posjetili deset porodica pripadnika boračke populacije i ovom prilikom im uručili prehrambene pakete.