Općina Centar i „Merhamet“ zajedno pomažu osobe starije od 65 godina

Općina Centar Sarajevo i Osnovni odbor „Merhameta“ Centar, koji djeluje u okviru Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo, pokrenuli su zajednički projekat, koji podrazumijeva brigu o osobama starijim od 65 godina sa područja ove lokalne zajednice, kojima je u vrijeme pandemije koronavirusa, naredbom nadležnih institucija, zabranjeno napuštanje domova.

Općina Centar će finansijski podržati aktivnosti „Merhameta“ koji će dostaviti pomoć na kućnu adresu za 76 porodica koje pripadaju pomenutoj kategoriji.

- Zaposlenici i volonteri „Merhameta“ svakodnevno obilaze ove porodice i u stalnom su telefonskom kontaktu s njima. Općina Centar, na čelu sa načelnikom Ajnadžićem je uvijek imala razumijevanja i u skladu sa svojim mogućnostima pomagala sve aktivnosti „Merhameta” koje se realiziraju na području ove općine. Ovaj projekat pomoći osobama starijim od 65 godina nije bilo moguće kvalitetno realizirati bez pomoći Općine Centar. Koristimo ovu priliku da se zahvalim Općini i načelniku Ajnadžiću u ime svih korisnika ovog projekta i u ime Osnovnog odbora “Merhameta“Centar , kazao je menadžer Regionalnog odbora  „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak.