Općina Centar nabavila termalne kamere za zdravstvene ustanove

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je nakon pojave prvih zaraženih stanovnika u Bosni i Hercegovini organizirao nabavku termalnih kamera koje će ova lokalna zajednica donirati zdravstvenim ustanovama.

U petak 10. aprila u Općinu Centar je dostavljeno devet termalnih kamera od kojih će jedna biti instalirana u objektu ove lokalne zajednice, a ostatak će, prema planu, biti dostavljen zdravstvenim ustanovama.

 

Kako je naglašeno prilikom primopredaje, jedan od indikatora zaraze koronavirusom je povišena tjelesna temperatura, te će stoga, u borbi protiv širenja zaraze, termalne kamere uveliko biti od pomoći.

 

Termalna kamera koja će se nalaziti u ulazu u objekat Općine Centar će biti u upotrebi od ponedjeljka tako da će svim strankama i uposlenicima prilikom dolaska, prije ulaska u dezinfekcioni tunel, ovim putem  biti izmjerena tjelesna temperature.

 

Ukoliko se kod neke od stranaka uoči povišena tjelesna temperatura ta stranka neće moći u tom trenutku pristupiti u objekat zbog sigurnosnih mjera, te će biti upućena u nadležnu zdravstvenu ustanovu.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar i u narednom periodu raditi na suzbijanju širenja ko i programima pomoći građanima i privrednim subjektima.