VOLONTERI SVAKODNEVNO NA TERENU

Počela podjela paketa za porodice učenika koji se nalaze na spisku besplatnih užina

Nakon što su po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti zajedno sa aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima završili su dostavu higijenskih paketa za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

Od danas je započela podjela paketa za porodice čiji su najmlađi članovi na evidenciji besplatnih đačkih užina. Tako će u okviru ove podjele paketi biti dostavljeni na 483 adrese naših sugrađana.

 

 

-Do današnjeg dana posjetili smo preko 1.500 sugrađana. Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika svakodnevno licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština, ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

 

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

 

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

 

Ovim putem još jednom upućujemo apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu volontere koji će za njih obaviti neophodni posao.